lup

Hvad vil du vide om

slackerSøg her:

slacker

24. maj 2016: Velkommen til siden om slacker, hvor du finder alt om slacker. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere slacker til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Slacker rummer mange muligheder for, de som besøger siden om slacker.
Med en snedig fidus har Hellerup Finans og stifteren Torben Jensen solgt aktier til investorer for 70 millioner kroner. Men fidusen er ulovlig, og nu har Hellerup Finans og Torbens Jensens holdingselskab fået en kvart million i bøde hver.
Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af slacker i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af slacker til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte slacker til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Brazzaville, Athen, Beirut, Dodoma, Mogadishu, Kampala, Skopje, Harare, Teheran, London, Port Vila, Ouagadougou, Dhaka, Zagreb, Bukarest, Panama City, Sarajevo, Lissabon, Naypyidaw, Bagdad, Khartoum, Kuala Lumpur, Oslo, Freetown, Nuku'alofa, Apia, Madrid, Cayenne, San Marino, Kabul, Juba, Vilnius, New Delhi, Seoul, Managua

Læs mere »

Nyheder

Malene fik en fedmeoperation: Jeg ville dø af min overvægt

- Jeg var ikke den store slikspiser, men jeg spiste tre gange aftensmad. Med top.

25-årige Malene Andersen fik for seks år siden en fedmeoperation. En såkaldt gastric bypass, hvor mavesækken opereres mindre. Hun vejede 163 kilo på sit tungeste og målte 140 cm rundt om livet.

Hun havde et overforbrug af mad og ingen stopklods.

- Jeg skammede mig over, hvordan jeg så ud. Skammede mig over min krop. Skammede mig over, at jeg tog på McDonald’s, når jeg jo godt vidste, hvor det satte sig, siger Malene Andersen til TV 2.

Selvom hun flere gange forsøgte at tabe sig, blev hendes krop blot tungere og tungere. Når hun tabte 20 kilo, tog hun efterfølgende 30 på.

- Jeg kunne ikke bevæge mig, og jeg tænkte. Enten går du hen og dør af din overvægt, ellers gør du noget ved det, fortæller Malene Andersen.

Mange i området fik fedmeoperationer

Malene Andersen var blot 18 år, da hun besluttede sig for, at en fedmeoperation var den rigtige ting for hende. Hun boede i Thy med sine forældre, og flere i området havde fået lavet lignende operationer, hvilket gjorde beslutningen nemmere.

- Min læge var imod det, for jeg var jo ikke så gammel. Men det skulle hun ikke bestemme, siger Marlene Andersen.

decms://236db2e86129f829da5b6f25b5113797333e3dac

Hun følte sig ikke psykisk hæmmet af de mange kilo. Men tanken om alle de følgesygdomme, der ville komme til at ødelægge resten af hendes liv, overbevidste hende om operationen.   

Som 19-årig fik hun opereret mavesækken mindre, og efter et år havde Malene Andersen smidt de først 45 kilo.

http://imbo2.tv2.dk/users/editorial/images/3e1e2ece-e10b-4a00-8c2e-309f3c6b5610

Skovler stadig på tallerkenen

I et udkast til nye nationale retningslinjer for fedmeoperationer anbefaler Sundhedsstyrelsen, at aldersgrænsen for operationer betalt af staten sættes ned fra 25 til 18 år. Samtidig foreslår styrelsen, at man ikke længere skal have en BMI på 50 eller derover for at kvalificere sig til operation, men fremover 40 eller derover.

Men selvom Malene Andersen selv fik sin operation som 19-årig, synes hun, at den aldersgrænse er for lav.

- Modenhed er vigtigt. Det er en stor operation både psykisk og fysisk. Man skal virkelig have sin psyke med, siger hun og henviser til alle de søde sager, man skal kunne holde fingrene fra.

- Hvis jeg er ude at spise i en buffet, skovler jeg stadig meget på tallerkenen. Det er ikke noget, jeg har lært endnu. Måske er man stadig den samme person indvendigt, men man skal vende sig til sit nye ydre.

Tilfreds med små 100 kilo

I dag bor Malene Andersen i Langeskov på Fyn med sin mand og hund, mens hun læser til social- og sundhedshjælper. Hun vejer 97 kilo og har et BMI over 30, hvilket stadig gør hende overvægtig, men hun har ingen intension om at tabe resten af de overflødige kilo. Hun er nemlig glad og tilfreds.

decms://43a231443e02d49283dcd4539ebdf11303af42bf

- Lige nu hviler jeg meget godt på den vægt, som jeg har. Selvom jeg ved, at den har konsekvenser for mit helbred. Jeg kan gå i en normal tøjbutik og købe tøj, og det er fint, siger Malene Andersen.

Hun gider ikke leve resten af sit liv ”på kur”.

- Min idealvægt er 76 kilo, men jeg ville ligne et lig i den vægt. Jeg har en krop, der ikke kan bære 76 kilo. Men min nuværende vægt, kan jeg jo stadig godt være sund. Noget af det er jo muskler, og jeg er i god fysisk form. Man kan ikke bruge BMI på mig, siger hun.

http://imbo2.tv2.dk/users/editorial/images/c95533c0-7733-4eda-b731-b10a2c4e5881

Skjult

fra

Long read

1
Malene Andersen fik som 19-årig en fedmeoperation. På dette billede er hun på sit tungeste. Foto: Privatfoto

Underrubrik

Malene Andersen fik som 19-årig en fedmeoperation. I dag vejer hun små 100 kilo og er tilfreds med sin krop.

Section

Nyheder Samfund

Primær sektion

Samfund

Breaking news

Skjul videohjul

Skjul fra søgemaskine

0

24 May 2016 | 3:29 pm

VM-helte hyldet på Rådhuspladsen: Håber vi inspirerer de unge

I eftermiddags blev Danmarks bedste mandlige badmintonspillere modtaget med klapsalver på Rådhuspladsen.

Og efterfølgende var der - traditionen tror - pandekager på menuen - og selvfølgelig også flotte ord fra overborgmester Frank Jensen.

- De er gode, de er rigtig gode – lige så gode, som man snakker om, lød det fra én af dagens gæster Viktor Axelsen, med henvisning til de meget populære Rådhuspandekager.

Badmintonkollegaen Anders Skaarup var af samme overbevisning, som man kan høre i klippet herunder.

http://video.tv2.dk/watch/Pandekage

Men det hele var ikke kun skæg og ballade. For faktisk har det været en lang kamp for overhovedet at nå så langt, som det danske hold gjorde i weekenden.

Mange timers hård træning er skyld i, at badminton-herrerene stod øverst på podiet søndag eftermiddag.

Og nu håber en af holdets store profiler, at triumfen kan være med til at inspirere andre til at spille badminton.   

- Forhåbentlig sidder der nogle unge mennesker, der får en drøm om, at det her vil de også gerne opleve en dag, fortæller VM-guldvinderen Hans Kristian Vittinghus til TV 2 SPORT.

- Det kunne da være vildt fedt, hvis der står nogen om 20 år og siger, det var også fordi de gutter i 2016 vandt. Det inspirerede mig.

- Det håber jeg kommer til at ske, lyder det fra den glade vinder.

Danmark vandt søndag finalen med 3-2 over Indonesien – det er første gang nogensinde, at et dansk hold vinder VM.

- Jeg synes, det er ret sejt, og det håber jeg da også, at de unge synes. Vi vil kæmpe rigtig hårdt for at levere resultater af den her kaliber, så vi kan blive ved med at inspirere folk, afslutter Hans Kristian Vittinghus.

Skjult

fra

Long read

1
Tirsdag blev Danmarks bedste mandlige badmintonspillere modtaget med klapsalver på Rådhuspladsen. Foto: Nikolai Linares / Scanpix

Underrubrik

De danske badminton-herrer blev tirsdag hyldet på Københavns Rådhus efter triumfen ved VM for hold.

Section

Sport Badminton

Primær sektion

Badminton

Breaking news

Skjul videohjul

Skjul fra søgemaskine

0

24 May 2016 | 3:15 pm

Efter skyderier i Helsingør og Hillerød: Politiet opretter visitasionszoner i tre byer

Efter to skyderier i maj måned i Helsingør og Hillerød, opretter Nordsjællands Politi nu visitationsområder i fire områder i Helsingør, Kokkedal og Hillerød.

Det sker fra tirsdag klokken 17 og varer til den 21. juni klokken 17, oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- Vores førsteprioritet er at opretholde trygheden for borgerne, hvilket er den primære årsag til, at vi opretter visitationszonerne. Politiets erfaring fra lignende situationer viser, at midlertidige visitationszoner har neddroslet eventuelle konflikter i de berørte områder. Ulovlig våbenbesiddelse straffes hårdt, og vi håber derfor i dette tilfælde, at udsigten til en lang fængselsstraf kan få de involverede parter til at tænke sig grundigt om, fortæller chefpolitiinspektør i Nordsjællands Politi, Magnus Andresen.

Ifølge Nordsjællands Politi er formålet med en visitationszone er at forebygge strafbare handlinger, så borgerne kan færdes frit og trygt i området. I visitationszoner kan politiet uden konkret mistanke foretage stikprøvevis visitation af borgere samt undersøge køretøjer, tøj og genstande for at kontrollere, om nogen besidder eller bærer våben.

I linket til pressemeddelsen her kan du se de berørte områder.

Skjult

fra

Long read

1
Visitationszonen sker i tre byer. Foto: Nikolai Linares / Scanpix Denmark

Underrubrik

- Vores førsteprioritet er at opretholde trygheden for borgerne, siger Magnus Andresen, chefpolitiinspektør i Nordsjællands Politi.

Section

Nyheder Krimi

Primær sektion

Krimi

Breaking news

Skjul videohjul

Skjul fra søgemaskine

0

24 May 2016 | 3:12 pm

Flertal vil indføre loft over børnepenge

TV 2 kunne i går fortælle om den syriske flygtning og familiefar Daham Mamoud Hasan, der har fået grønt lys til at blive familiesammenført med 17 af sine i alt 20 børn og en af sine tre koner.

Familiesammenføringen betyder, at han kan få udbetalt et stort beløb i børne- og ungeydelse. Hvor meget afhænger dog af, hvor længe han har været i Danmark. Har man været her i op til seks måneder, får man 25 procent af det fulde beløb, og først efter to år får man hele beløbet. 

Udsigten til den store udgift får nu Det Konservative Folkeparti til at kræve at genindføre et loft over hvor mange børnepenge, man kan få udbetalt – og det bakker et flertal i Folketinget nu op om.

Den konservative udlændingeordfører Naser Khader mener ikke det er rimeligt, at Daham Mamoud Hasan lader sig og sin familie forsørge af samfundet i det omfang, der er tale om.

decms://dc93f076e921a9dc00c46ad27c8fe34cac5d29eb

- Vi vil gerne genindføre den regel, der var under VK-regeringen, hvor man sætter grænsen for hvor mange børnepenge, man kan få, ved tre børn. Der må være nogle stordriftsfordele, og velfærdssamfundet er ikke skræddersyet til, at man får børnepenge til 20 børn, men to-tre-fire børn, siger Naser Khader til TV 2.

Hvis man vil forhindre at man kan blive familiesammenført med 17 børn, er det helt andre skrappe midler, vi skal have i brug.

Martin Henriksen (DF), udlændingeordfører

DF: Vi er med, men det er en lappeløsning

Dansk Folkeparti bakker op om ønsket om at se nærmere på reglerne.

- Det er jo et gammelt DF-forslag, så det hilser vi velkomment. Men man skal være ærlig at sige, at det er en lappeløsning. Hvis man vil forhindre at man kan blive familiesammenført med 17 børn, er det helt andre skrappe midler, vi skal have i brug, siger partiets udlændingeordfører Martin Henriksen.

Han er kun moderat begejstret. Dansk Folkeparti så nemlig hellere, at flygtninge kun skal kunne familiesammenføres, hvis de har permanent opholdstilladelse. Kritikere siger, at det strider mod flygtningekonventionen.

- Men så må vi udfordre den, tilføjer Martin Henriksen.

S: Vi må ikke sende børn i fattigdom

Regeringen er også klar til at se nærmere på reglerne, siger skatteminister Karsten Lauritzen til TV 2.

- Det er et sted, hvor der kan være penge at hente i en tid, hvor der ikke er så mange af dem, siger han.

Dermed er der et klart flertal, for Socialdemokraterne vil også være med til at stramme op.

Partiet er dog ikke ”sikker på”, at man bare skal genindføre det gamle loft, som man selv afskaffede, da man fik regeringsmagten. Men partiets udlændingeordfører Dan Jørgensen tvivler ikke på, at der er brug for en reform.

- Vi vil meget gerne være med til at diskutere en form for maksimumgrænse. Præcis hvor den skal ligge og hvad kriterierne skal være, må være op til nogle mere konkrete forhandlinger, for vi skal selvfølgelig også være sikre på, at vi ikke sender børn ud i fattigdom, siger Dan Jørgensen.

Børne- og ungeydelsen er i dag på mellem 11.136 og 17.880 kroner alt efter børnenes alder. Loftet på 35.000 kroner årligt blev afskaffet af SR-regeringen i forbindelse med finansloven for 2011.

Michael Stuhr, mstu@tv2.dk

Skjult

fra

Long read

1
Daham Mamoud Hasan med fire af sine 20 børn. Foto: TV 2 / TV 2

Underrubrik

Regeringen, DF og S bakker op om konservativt forslag. Fremover kan man ikke få børne- og ungeydelse til 17 børn.

Section

Nyheder Politik

Primær sektion

Politik

Sekundær sektion

Samfund

Breaking news

Skjul videohjul

Skjul fra søgemaskine

0

24 May 2016 | 3:09 pm

Valverde vinder etapesejr og hopper på podiet i Giroen

Spanieren Alejandro Valverde (Movistar) vandt tirsdag sin første etape i årets Giro d'Italia.

Se Giro d'Italia på TV 2 PLAY

Han kørte først over målstregen i den 133 kilometer lange 16. etape til Andalo, der bød på flere hårde stigninger undervejs.

I den afsluttende spurt besejrede han hollænderen Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), der fører løbet sammenlagt.

Hollænderen ligner mere og mere den første hollandske vinder af en Grand Tour i 36 år. Således kom han ind i samme tid som Valverde og øgede til nærmeste konkurrent, colombianeren Esteban Chaves (GreenEdge), i den samlede stilling.

Samtidig mistede den italienske favorit Vincenzo Nibali (Astana) tid og sin tredjeplads til etapevinderen Valverde.

http://video.tv2.dk/watch/Valverde_angreb_nibali_doed

På etapens næstsidste stigning - en skrap én i slutfasen - stak Steven Kruijswijk, Alejandro Valverde og Ilnur Zakarin (Katusha) af, og Vincenzo Nibali og Esteban Chaves kunne ikke svare tilbage.

De sled for at køre de forreste ind i et forsvar af deres positioner som nummer to og tre i den samlede stilling, men fronttrioen så de ikke skyggen af igen.

Den skrappe afslutter Valverde vandt nemt spurten, hvor han kun blev udfordret af Kruijswijk.

Skjult

fra

Long read

1

Underrubrik

Alejandro Valverde vinder 16. etape af Giro d'Italia, mens Steven Kruijswijk udbygger samlet føring.
Alejandro Valverde Foto: VINCENZO PINTO / Scanpix Denmark

Section

Sport Cykling

Primær sektion

Cykling

Breaking news

Skjul videohjul

Skjul fra søgemaskine

0

24 May 2016 | 3:00 pm

Bios-direktør: Vi afventer afgørelse fra konkurrencestyrelsen
Ambulanceselskabet Bios har ikke tænkt sig at betale bod på 15 millioner kroner.
24 May 2016 | 7:21 am

SSP-samarbejde: Fødekæden til banderne skal brydes
Det gælder om at få fat på de helt unge, før de havner i bandernes fødekæde, fortæller Aiman El-Zayyat og Mick Breith, som begge er tryghedsskabende medarbejdere i Odense.
24 May 2016 | 5:30 am

Flere unge bliver bandemedlemmer
Et stigende antal unge odenseanere har svært ved at finde sin plads i samfundet. Flere af dem ender i bandemiljøet, fortæller SSP-samarbejdet i kommunen.
24 May 2016 | 4:03 am

SF og Enhedslisten trækker Bios-sagen i Statsforvaltningen
Partierne vil have undersøgt, om der gives indirekte statsstøtte til kriseramte Bios.
23 May 2016 | 5:30 pm

Region Syddanmark står fast: Bios skal betale bod på 15 millioner kroner
Ambulanceselskabet Bios skal betale en økonomisk straf for ikke at leve op til kontrakten. Det besluttede Region Syddanmark mandag eftermiddag.
23 May 2016 | 3:17 pm

Læs mere »

slacker


24. maj 2016: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en slacker kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge slacker, som internettet.
Realkredit Danmark vil skubbe sine kunder ud af de korte F-lån, fordi Finanstilsynet indfører nye krav. Derfor hæver de bidragssatsen på korte variable lån, lyder forklaringen.Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på slacker eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste slacker og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Apia, Bissau, Lilongwe, Helsingfors, Havanna, Harare, Doha, Honiara, San Jos, Jerevan, Hanoi, Abidjan, Praia, Guatemala City, Valletta, Dakar, Malabo, Islamabad, Prag, Bandar Seri Begawan, Bamako, Wellington, Nuuk, Porto-Novo, Baku, Bisjkek, Maputo, Nassau, Teheran, Ottawa, Asunci, Sofia, Port-au-Prince, Bangkok, Bryssel

Se mere »