lup

Hvad vil du vide om

gode jaderSøg her:

gode jader

1. april 2020: Velkommen til siden om gode jader, hvor du finder alt om gode jader. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere gode jader til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Gode jader rummer mange muligheder for, de som besøger siden om gode jader.

Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af gode jader i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af gode jader til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte gode jader til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, San Marino, Port Louis, Jakarta, Jerevan, Vientiane, Bangkok, Beijing, Astana, Abuja, Seoul, Luxembourg, Lusaka, Juba, Freetown, Algier, Sofia, Kuwait City, Kairo, Dodoma, Antananarivo, Saint George's, Thimphu, Monrovia, Tegucigalpa, Madrid, Bujumbura, Ottawa, Honiara, Basseterre, Bern, Naypyidaw, Libreville, Zagreb, Caracas, South Tarawa

Læs mere »

Nyheder

Hvor bliver de almindelige patienter af? »I de seneste tre uger har jeg ikke haft en eneste«
Videokonsultationer skal få borgere med ’almindelige’ lidelser til at henvende sig til lægen i en tid, hvor coronafrygt holder mange væk.
1 April 2020 | 7:49 pm

WHO-rådgiver, da han hørte, at italienerne sender de syge hjem: Oh, my God – derfor sker det her nu
Professor Dale Fisher fra Singapore finder det urealistisk at holde coronavirus fra at smitte inden for hjemmets fire vægge.
1 April 2020 | 7:27 pm

WHO-eksperter kritiserer smittede i hjemmet: I er nødt til at isolere de syge  
Danskere smittet med covid-19 kan inficere deres nærmeste, når de bliver bedt om at holde sig hjemme. I stedet bør de syge få tilbudt at komme på hotel eller kaserne, opfordrer internationale eksperter. Den danske strategi er en anden.
1 April 2020 | 7:27 pm

Et døgn »100.000 kroner fiser væk på et øjeblik i faste udgifter«
Hver dag taler Politiken med en almindelig dansker om hverdagen under corona. I dag fortæller frisør Anja Skov Zacho, 41, der er flyttet i kolonihaven med sin familie i Tømmerup på Amager.
1 April 2020 | 6:12 pm

New Yorks borgmester blander sig: Amazon fyrer initiativtager til corona-strejke
En initiativtager til mandagens strejke er fyret. New Yorks borgmester undersøger sagen.
1 April 2020 | 5:53 pm

Læs mere »

gode jader


1. april 2020: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en gode jader kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge gode jader, som internettet.
Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på gode jader eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste gode jader og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Nuuk, Banjul, Windhoek, Reykjavik, Lima, Georgetown, Astana, Sana, Kampala, Valletta, Abidjan, Harare, Tunis, Brazzaville, Pyongyang, Managua, Amman, Bissau, Sofia, Castries, Niamey, Beirut, Praia, Port-au-Prince, Nassau, Melekeok, Mogadishu, Warszawa, Berlin, Kiev, Riga, Taipei, Asjkhabad, Bukarest, Ouagadougou

Se mere »