lup

Hvad vil du vide om

kortSøg her:

kort

25. april 2019: Velkommen til siden om kort, hvor du finder alt om kort. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere kort til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Kort rummer mange muligheder for, de som besøger siden om kort.

Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af kort i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af kort til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte kort til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Kingstown, Palikir, Tunis, Bridgetown, Algier, Yaound, Montevideo, Madrid, Cayenne, Kuwait City, Honiara, Bukarest, Bagdad, Belmopan, Riyadh, Phnom Penh, Malabo, Berlin, Manama, San Marino, Harare, Nairobi, Port Louis, Doha, London, Bisjkek, Bangkok, Dili, Bratislava, Kuala Lumpur, Asunci, Lusaka, Thimphu, Kampala, Rabat

Læs mere »

Nyheder

Enhedslisten: EU står i vejen for grøn omstilling
Samarbejdet i EU skal ændres, hvis den grønne forandring skal lykkes, lyder det fra Enhedslisten og fem af unionens andre venstrefløjspartier i ny klimaplan.
24 April 2019 | 7:56 pm

»Vi er nødt til at gå på kompromis med vores ambitioner«: Statens Teaterskole nedlægger to uddannelser efter millionstor regnefejl
Ledelsen på scenekunstskolen glemte at sætte penge af til blandt andet barsel og blev i januar sat under skærpet tilsyn af Kulturministeriet. Nu dropper skolen to nyoprettede uddannelser for at få styr på økonomien.
24 April 2019 | 7:29 pm

Motorcyklist i kritisk tilstand efter ulykke
En 26-årig mand er fløjet til sygehuset efter en ulykke. De nærmere omstændigheder kendes ikke.
24 April 2019 | 7:19 pm

Opsigtsvækkende rapport: Flere drab og drabsforsøg begået af psykisk syge kunne muligvis være undgået. Behandlingen var utilstrækkelig
En ny rapport fra Retspsykiatrisk Klinik under Justitsministeriet tegner et dystert billede af psykiatrien. Mangelfuld behandling kædes sammen med vold og drab.
24 April 2019 | 7:02 pm

Aalborg sætter Skjern på plads i semifinalejagt

Aalborg Håndbold forsætter kursen mod en semifinaleplads i Herre Håndbold Ligaen.

Onsdag aften tog Aalborg imod Skjern, som blev sendt hjem med et nederlag på seks mål.

Aalborg vandt opgøret...


24 April 2019 | 8:21 pm

Hylleberg forklarer håndboldpause: - Jeg ramte en mur

- Jeg ramte en mur. En mur, jeg aldrig havde forestillet mig kunne ramme så hårdt, som den gjorde.

Den 15. april annoncerede TTH Holstebro, at deres 20-årige komet Mathilde Hylleberg ikke kom til a...


24 April 2019 | 7:59 pm

Polman kalder danskere for konfliktsky: De tager ikke kampene op

Estavana Polman er én af de håndboldspillere, der altid siger, hvad hun mener og tænker.

Og den indstilling, er den hollandske Team Esbjerg-stjerne ikke i tvivl om, er med til at sikre sejre, medal...


24 April 2019 | 6:13 pm

Team Esbjerg-spiller jagter større rolle: Her er hendes nye klub

Det bliver i TTH Holstebro, at Team Esbjerg-fløjen Maria Mose Vestergaard fortsætter karrieren efter denne sæson.

Her til aften er den 23-årige venstrefløj blevet præsenteret for sponsorerne i den ...


24 April 2019 | 3:54 pm

Stort handicap for SønderjyskE: Topscoreren er færdig for sæsonen

Se TTH Holstebro - SønderjyskE direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 18.

De har gjort, hvad de kunne. Sundhedssektoren i SønderjyskE.

De seneste dage har klubben afsøgt alle muligheder ...


24 April 2019 | 3:45 pm

Læs mere »

kort


25. april 2019: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en kort kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge kort, som internettet.
Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på kort eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste kort og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Madrid, Port Vila, Freetown, N'Djamena, Manama, Abuja, Rabat, Yaound, Quito, Canberra, Port-au-Prince, Nairobi, Warszawa, Bras, Seoul, Managua, Kabul, Malabo, Dodoma, Bangui, Montevideo, Belmopan, Budapest, Berlin, Saint John's, Riyadh, Moroni, Beograd, Dalap-Uliga-Darrit, Yaren, Valletta, Mexico City, Saint George's, Mbabane, Ouagadougou

Se mere »