Side 2: Lille Pik
Side 3: Normal Pik
Side 4: Kæmpe Pik

Pik
Side 2: Lille Pik
Side 3: Normal Pik
Side 4: Kæmpe Pik

Pik

Pik

Pik Side 1


Kondomet er mandens eneste sikre præventionsmetode. Kondomet er et tyndt hylster af gummi (latex), som du ruller ned over den stive pik inden samleje. Det slutter tæt omkring pik, men da det er ganske tyndt og lidt elastisk, mærker du det ikke, når du har det på. Det er tæt, så sædlegemer og mikroorganismer – bakterier for eksempel - ikke kan trænge hverken ud eller ind. Altså god beskyttelse mod graviditet og sexsygdomme.
Ved udløsningen hindrer kondomet, at sæden løber ud i skeden. Efter udløsningen trækker du dig straks ud af skeden, mens kondomet stadig sidder på plads - og inden pik bliver slap.
Hvem kan bruge kondom?
Det kan alle mænd. Der er ingen fornuftige undskyldninger for at lade være.
Der findes mange slags kondomer: tykke, tynde, kortere og længere, bredere og smallere, med og uden farve, duftende, med eksotisk smag, glatte og nubrede, med og uden creme, med og uden reservoir. Det sidste er en lille poseformet forlængelse for enden af kondomet, hvor sæden samler sig efter udløsning. Hvilken type kondom, man vælger, afhænger af smag og behag. Men fælles for dem alle er, at de holder, hvad de lover: beskyttelse og sikker sex.
Der er dog en betingelse - nemlig at man bruger kondomet rigtigt. Det er først og fremmest vigtig, at man har det på i alle tilfælde af sex med samleje. Men lige så vigtigt er det selvfølgelig, at man altid er forberedt, det vil sige, at kondomet er lige ved hånden.
Selv om situationen måske ikke lige lægger op til sex her og nu, så ved man aldrig, hvordan den udvikler sig, og så gælder det om at være parat og forberedt.
Kan piger bruge kondom?
Nej, det kan de ikke, men de kan hjælpe partnere og sig selv ved at sikre, at der er kondomer til lejligheden. Og de kan hjælpe ham med at sætte kondomet på i tide – altså inden samleje begynder.
Selvom kondombrug altså er mandens sag og ansvar, er der ikke noget i vejen for, at kvinden er lige så forberedt, hvis der er noget i luften. Piger kan lige så godt som drenge have kondomer med, når de skal i byen. Også selv om de måske i forvejen bruger P-piller. Kondomet er en betingelse for at undgå usikker sex – både med hensyn til graviditet og sexsygdomme.
Hvorfor bruge kondom?
Der er ingen undskyldning for ikke at have et kondom klar når som helst og hvor som helst. Det gælder både kvinder og mænd. Uønsket graviditet og sexsygdomme som klamydia og aids gør brugen af kondom tvingende nødvendig i alle seksuelle forhold med usikker sex, er det blevet endnu mere ønskeligt at anvende et kondom.
Der bruges mere end 20 millioner kondomer i Danmark hvert år. I aldersklassen 15-55 år er der godt 1 million mænd, som har mere end 100 millioner samlejer om året, så det ser ud til, at pengene passer nogenlunde med antal solgte kondomer. Både homoseksuelle og heterosekuelle har brug for kondomer.
Er kondomet sikkert?
Kondomer er næsten 100 procent sikre, hvis de bruges hver gang under hele samlejet.
Det sker, at kondomet brister eller glider af. Hvis der samtidig har været sædafgang i skeden, virker kondomet ikke. Heldigvis sker det sjældent, men hvis det sker, må man være parat til at gøre noget ved det. At tage chancer i den situation er lige så tåbeligt som at dyrke usikker sex – uden kondom.
Men hvis det sker, bør man bruge nødprævention. Det er tabletter af p-pilletype, som skal tages snarest muligt efter uheldet. De kan købes på apoteket uden recept. De virker op til 72 timer efter ubeskyttet samleje, og de hindrer graviditet men beskytter ikke mod sexsygdom.
Hvordan bruges et kondom?
For den øvede er alting let. Derfor er det en god idé at øve sig – alene eller sammen med partneren. Fumlen og famlen i en ophidset og uvant situation kan i værste fald føre til, at man giver op og tar' chancen. Det er bare for dumt! Gør derfor følgende:
Køb et par kondomer og gå hjem og øv dig.
Læs brugsanvisningen igennem allerførst.
Tag kondomet forsigtigt ud af pakken.
Sørg for at pik er godt stiv. Træk forhuden tilbage.
Den oprullede kant på kondomet skal vende udad.
Ved kondomer med reservoir skal du forsigtigt trykke reservoiret fladt (lufttomt), inden du ruller kondomet på.
Tryk kondomet tæt på langs og rul så kondomet stille og roligt ned over glans og skaftet af pik, så langt det kan komme. Sørg for at det sidder helt glat.
Værsgo, så er du parat til samleje.
Efter samlejetNår manden har haft udløsning med kondom, skal samlejet afsluttes med det samme. Ikke noget med at ligge og hygge og puste ud. Forsøger man at fortsætte ret lang tid efter udløsningen, vil sæden hurtigt trænge op langs kondomvæggen. Det betyder, at sæden kan løbe over, og at kondomet let glider af, når manden trække sig ud. Hold derfor fast ved kondomet med et par fingre oppe ved roden af pik, så kommer kondomet med og sidder på plads hele vejen ud.
Sørg for at være på afstand af din partners underliv, når kondomet tages af, så pik, som er våd af sæd, ikke kommer i nærheden af kvindens skridt.
Slå knude på kondomet foroven. Pres let på kondomet og se, om det stadig kan holde luft. Vask eventuelt hænder og kønsorganer, hvis det er praktisk muligt. Lad vandet - og alt er klar til anden runde!
Pik ligger på forsiden af pungen (scrotum) og under symfysen.
Organet inddeles i en tilhæftet del pikroden (radix pik), som ligger skjult under roden af pungen, og en fri bevægelig del bestående af pikskaftet (corpus pik) og pikhovedet (glans pik). Det er i daglig tale den frie bevægelige del, der bærer navnet pik.
Pikroden består af tre svulmelegemer. Et spongiøst svulmelegeme (bulbus pik) i midtlinien og to kavernøse svulmelegemer (crura pik) i siderne. Bulbus pik er bundet op til den del af bækkengulvet (diaghragma pelvis), der hedder (diaghragma urogenitale); derudover er den dækket af en muskel (musculus bulbospongiosus). Urinrøret (Urethra) løber gennem bulbus pik. De to svulmelegemer crura pik er aflange og kegleformede. De er bundet op til de forenede rami på hoftebenet (os coxae). De er hver især dækket af en musculus isciocavernosus.
Pikskaftet (corpus pik) består af en fortsættelse af de tre svulmelegemer. Et kavernøst legeme (corpus cavernosus) i hver side, der er en fortsættelse af de to crura pik og et spongiøst legeme (corpus spongiosum pik) i midlinien, der er en fortsættelse af bulsbus pik, og derfor også her indeholder urinrøret (urethra).
kæmpe pik
pikforstørrelse
stiv diller
dillermand
Stor pik
pik og patter
pik
sjover
kæp
Tisser
lem
kæmpe lem
fede pik
Fed pik
jern
kæmpe pik
mini pik
lille pik
pik øre
pik
pik hoved
pik ansjos
pik slikker
pik fjæs
pik øre
Pikhovedet (glans pik) er den perifere ende af det spongiøse legeme (corpus spongiosum pik). Formen er nærmest kegleformet med basis vendende mod pikskaftet (corpus pik). Yderst ses den ydre urinrørsåbning (ostium urethrae externum). Til siderne og bagud ender den i en prominerende krave (corona glandis). Undersiden har en midtstillet fure hvori forhuden (preputium) hæfter. Forhuden er en hudduplikatur, der normalt dækker over pik, når denne er slap, mens den trækkes tilbage, når pik er erigeret. Indersiden af forhuden og den nederste del af glans pik (pikhovedet) er sæde for en række kirtler de tysonske kirtler (glandulae preputiales), der secernerer et fedtholdigt sekret.
Pik er ud over pikrodens tilhæftning, som er beskrevet ovenfor, også fikseret til kroppen via 2 ligamenter: lig. suspensorium pik og lig. fundiforme pik.
Pubertet
Uddybende artikel: Pubertet.
Ved pubertetens begyndelse begynder testiklerne at udvikle sig, og kønsorganerne vokser. Piken begynder at vokse i alderen mellem tidligst 10 og senest 15. Væksten er oftest fuldeldt ved 18-21 år. I løbet af processen begynder pubeshår også at vokse frem over og omkring pik.
Seksuel homologi
Pikens glans er homolog til klitorishovedet (også kaldet -glans clitoridis-); corpora cavernosa er homolog til klitoris' krop; skrotum er homolog til de små (-labia minora-) og store (-labia majora-) skamlæber; og forhuden er homolog til klitorisforhuden. Raphe eksisterer ikke i kvinder, da de to halvdele ikke er forbundet hos dem.
Erektion
Uddybende artikel: Erektion.
Flere stadier af en erektion (specielt det sidste billede viser Peyronies sygdom)
En erektion er stivhed og rejsning af pik, der sker ved seksuel opstemthed, selvom dette også kan ske i ikke-seksuelle situationer. Den primære fysiologiske mekanisme, som bringer en erektion, er den autonome dilation af de arterier som fører blod til pik, hvilket lader mere blod fylde de tre erektile vævskamre i piken, og får den til at blive længere og stivere. Det nu fyldte erektile væv presser mod og forsnævrer de vener, der fører blod væk fra pik. Mere blod tilføres pik end der fratages og en ligevægt nås, hvor en jævn mængde blod flyder ind i de udvidede og ud af de forsnævrede vener; en fast erektil størrelse nås ved denne ligevægt.
Erektion gør samleje nemmere, selvom det ikke er nødvendigt for flere andre seksuelle aktiviteter.
Erektionsvinkel
Erigerede pik kan pege i forskellige retninger, alt afhængigt af spændingen af ligamentet der holder pik i en pågældende position. Den følgende tabel viser hvor almindelige forskellige erektionsvinkler er for en stående mand. I tabellen betyder nul grader at pik peger direkte op mod maveregionen, 90 grader er vandret og fremad mens 180 grader er at pege direkte mod personens fødder. Den mest almindelige vinkel er opad. [2]

kæmpe pik
pikforstørrelse
stiv diller
dillermand
Stor pik
pik og patter
pik
sjover
kæp
Tisser
lem
kæmpe lem
fede pik
Fed pik
jern
kæmpe pik
mini pik
lille pik
pik øre
pik
pik hoved
pik ansjos
pik slikker
pik fjæs
pik øre
Side 2: Lille Pik
Side 3: Normal Pik
Side 4: Kæmpe Pik