Side 2: Skandale #1
Side 3: Skandale #2
Side 4: Skandale #3

skandaler
Side 2: Skandale #1
Side 3: Skandale #2
Side 4: Skandale #3

skandaler

Top 10 skandaler

På en flot 7. plads finder vi Tom Cruise

Tom Cruise var nok mest kendt som Hollywoods største sexsymbol. I dag er det skandalerne, der trækker overskrifter. Skuespilleren var helt oppe at køre, da han i 2005 fortalte Oprah Winfrey, at han havde et forhold med skuespillerinden Katie Holmes. Klippet med en lalleglad Tom Cruise hoppende rundt i Oprahs velbesøgte sofa gik verden rundt. Tom og Katies kærlighed blev udbasuneret i offentligheden lige fra starten og endte selvfølgelig også med skilsmisse i 2011.

En skandale er en begivenhed eller handling, der vækker forargelse eller ubehagelig og pinlig opmærksomhed, det er noget, der strider mod den sædvanlige moralske eller juridiske opfattelse af et samfund. Skandalen tilfælde kan være små eller store, privat eller offentlig karakter. Aktionerne er ofte om magt og personlig vinding, det være sig politiske, økonomiske, sportslige eller seksuelt motiveret. Sådanne tilfælde er normalt altid store og negative konsekvenser for de involverede. Mange moderne skandalen tilfælde er forbundet med berømtheder.
Ordet skandale kan bruges både på den moralske overtrædelse og forsmædelige begivenhed, og folk kan både gøre, eller gør, skandale, og blive involveret i ét. Outrageous adjektiv kan betyde karakteriseres skandale, skammelig og krænkende. Verbet at forarget midler udsætte nogen for en skandale og satte dem i et dårligt lys ved at trække dem ind i det. Ordet kommer fra det franske Scandale som igen stammer fra det græske skandalon, der betyder fælde eller snare.
Mens nogle skandaløse tilfælde kan afsløre vigtig forskel og kriminalitet i samfundet, som påvirker personlige skandaler som regel kun dem, der er direkte involveret, eller dem, der er tæt på dem. Ikke desto mindre disse begivenheder meget populær og kommercielt godt materiale i de fleste massemedier, især i tilfælde af berømtheder, virksomheder og organisationer. Skandaler Blade til de fornemmelser og skandaler blandt berømtheder, der ofte omtales som skandale eller sladder presse eller den gule presse.
Skandalen tilfælde kan opstå som åbenbaringer fra undersøgende journalistik, de anonyme oplysninger lækager eller af en whistleblower eller whistle-blower leverer negativ materiale om en virksomhed, institution eller gruppe, han eller hun er medlem. Nogle skandaler er også blevet iscenesat for at øge bevidstheden om et emne eller en person eller til at skjule eller aflede opmærksomheden fra et andet forhold. Ikke alle aspekter omtalte skandaler har rod i virkeligheden, og der er flere eksempler på, de dramatiske konsekvenser af intens, negativ presse opmærksomhed, herunder retssager, konkurs og selvmord.

Redaktion af aviser og massemedierne i de fleste lande lange historie om at beskytte magteliten og enkeltpersoner mod sig selv, og journalister har ofte undladt at fortælle alt, hvad de ved om politikere og berømte folks privatliv. I Norge beslutter disse æsler på offentliggørelse eller fortielse foretaget på grundlag af de etiske retningslinjer Code of Ethics.

Bemærkelsesværdige skandaler

Skandalen opfattes som store og vigtige som de sker og er relevante, men skal efterfølgende vurderes som er inkluderet de faktisk fik, og hvor meget opmærksomhed i medierne var. Ofte er der ikke meget sammenhæng mellem sakinnhold, opmærksomhed og følge. Ugunstige forhold kan få lidt mediedækning og ubetydelig indvirkning, mens bagateller kan få voldsomme og langvarige, serielle prægede medier. skandaler

Norske skandaler
Af norske politiske skandaler efter 1960 ofte nævnt den politiske efterspil af Kings Bay katastrofe og skandale historier om politikere Per Borten, Tore Barrel, Jan Birger Medhaug, Victor Norman, Terje Roed Larsen, Soviknes og andre. Andre norske eksempler på skandale-lignende sager i medierne er civile søgsmål anlagt af Agnar Mykle og Jens Bjørneboe påståede uanstændige publikationer, omfattende Bjugn tilfælde Mongstad skandale fra 1987 og 1988 det problem relateret til Olav Fjell, læge Jon Sudbø videnskabelig svindel, konflikter mellem Tine og Synnøve Finden tilfældet med Nordland Bank and Finance Credit, Immigration, Terra-sag og ben, indtil Frank Murud og vandværker manager på Nedre Romerike Vandværk.

Tom Cruise (født Thomas Cruise Mapother IV, 3. juli, 1962 i Syracuse, New York) er en amerikansk skuespiller.

Tom Cruise er blevet nomineret til en Academy Award som bedste skuespiller for filmen Født 4. juli og Jerry Maguire samt bedste mandlige birolle for Magnolia.

Cruise har været gift tre gange med forskellige skuespiller kolleger. Først med Mimi Rogers og Nicole Kidman side. Han blev skilt fra Kidman i 2001. Den 18 November 2006 giftede han sig med Katie Holmes. Sammen har de datteren Suri. Cruise og Holmes stod sommeren 2012. Tom Cruise har fået en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Media initiativer som medlem af Scientologi Kirken

Tom Cruise blev medlem af Scientologi Kirken i 1990 gennem sin første kone, Mimi Rogers. Han har siden modtaget kritik for flere medier initiativer, åbenhjertig fortaler for bevægelsen. Cruise, for eksempel, sagde, at studiet af Scientologi og L. Ron Hubbard hjalp ham med at overvinde ordblindhed. Han har også kæmpet for Scientologi for at blive anerkendt som en religion i Europa.

I 2005 kritiserede Tom Cruise skuespillerinde Brooke Shields for at bruge stoffet Paxil (paroxetin), et antidepressivt tog hun på grund af postpartum depression efter hun havde sin første datter i 2003. Cruise hævdede, at stoffet forårsagede kemisk ubalance, og at psykiatrien er en pseudo videnskab. Shields svarede, at hun ikke ville modtage rådgivning fra nogen, der troede på aliens. Dette førte til et skænderi på NBC The Today Show 24 juni 2005.

Cruise har også været medlem sagde i et interview med Entertainment Weekly, at psykiatrien er en nazistisk videnskab, og at metadon blev oprindeligt kaldt adolophine af Adolf Hitler, en myte der er kendt som en vandrehistorie. I et interview med Der Spiegel hævdede Cruise også, at Scientologi er den eneste fornuftige rehabiliteringsprogram i verden. Scientologi er kendt for sin stærke modstand mod psykiatri.

En skandale (af gr. Ska'ndalon, fx Gillersticka, fælder..), Offentlig lovovertrædelse, ubehagelig fornemmelse, noget stødende, anstødelighed - i dag, så snart det er vigtigt at en offentliggjort uheld, der involverer påstande om kriminalitet, moralsk overfladiskhed, korruption osv. En skandale ikke nødvendigvis hvile på sandheden.

Når medierne, herunder aviser, skriver om en skandale, er det normalt kun, når det bliver kendt i offentligheden. Medierne har et stort publikum og dermed bliver nyheder både vanskelige at kontrollere og større synlighed. Med digitaliseringen er det nemmere at fotografere og filme begivenhederne, og endnu nemmere at sende dem videre. Eksempel, når en affære er i gang, og en privatperson lykkes skyde dette tager det ikke lang tid før foto ende op med sådan en avis, fordi det er blevet lettere at bevise, at begivenheden rent faktisk fandt sted. I mange tilfælde er skandalen fortalt som en historie med en begyndelse, midte og en slutning. Hvis en skandale handler om en politiker i stedet for en berømthed, så betyder blandt andet, kan John B. Thompson, de sår, der opstår ikke helbrede fuldstændigt fordi personen er offentlige og offentligt diskutere hændelsen meget. Skandalen kan også komme op på et senere tidspunkt, for eksempel hvis det drejer sig om genvalg og derefter tilskadekomne igen.

Hvad er en skandale?

Der er fem karakteristika for, hvad der udgør en skandale.
- Norm / moralske forbrydelser. En overtrædelse af en standard eller kodeks for moral. Uanset om det er en skandale af overtrædelse er forskellige afhængigt af størrelsen, kultur og personlighed.
- En privat anliggende, der bliver offentlig.
- Vække anstød eller skaber misbilligelse. Skandalen bør fornærme en stor gruppe mennesker til at blive klassificeret som en skandale. Det kan være noget, der går imod den offentlige profil af en person eller kulturen personen lever i.
- Moraliserende debat. En skandale får opmærksomhed i medierne eller forskellige sociale netværk. Debatter hændelsen, og hvad er rigtigt og forkert.
- Omdømme kan blive beskadiget. De mennesker, der er involveret i hændelsen risikerer at få deres ry beskadiget. En persons omdømme er vigtigt at skabe og udøve symbolsk magt. Beskadiget omdømme er tabt så stykker af dens symbolske magt.
- Skam (lånt fra tysk Schama of gammelhøjtysk fidus. Oprindeligt betød ordet skam, men også beskæmmelse og skændighed) er, hvad du føler, hvis du havde oplevet, at ens ære er krænket. Skam er således en reaktion på handlinger eller udtalelser, der påvirker det i en, kan ikke modstå skaderne. Dette kunne være mange forskellige ting fra samfund til samfund, fra kultur til kultur, men alle almindeligt er det, at skam opstår, når Centrale Presset er nævnt i samfundet råben truet. Vær udefra sig fra andre i samme samfund eller endog fra én selv.

Ofte disse Presset nævnt som crucial, at det er et tabu, der nærmede sig dem, så der ender krænke dem. Derfor er det en skam den kolde ende (skammeligt), der nærmede sig eller krænke en elses tabubelagte trykangivelser nævnt. Når seksualitet er næsten altid er en AF disse centrale værdiområder, den frequently forbundet med ære og skam. Af samme Grund fremkalde seksuelle krænkelser skamplet eller mistanke om dem i udpræget grad af skam i den krænkede part. I samfundet er der mindre individualiseret den vestlige ende, er både ære og skam ærekrænkelse kollektive forhold, der påvirker alle i slægten eller klan. Derfor er hverken ære og skam en privat nedsynkning, men intet alt indblandet i forvejen, og derfor råber disse tunge følelser ekstra kraftigt, når både krænkeren og krænkede i samme slægt.

Så skam ikke helt forhindre, har kultur stiftere developed metoder afvaskning af skam. I de nordiske Viking kultur blev det afklaret med blodhævn done of den krænkedes nærmeste slægtninge, men blev senere helt eller delvis afløst of pengebøder og fredløshed. Blodhævn vejr har done Korsika lige op til vor tid, og de cases of æresdrab, hvor vejret har i Danmark, efter alt at dommeren også vejret udløst of behov for at fjerne en følelse of skam.

Retsvæsenet kan også være ansvarlig for anvendelsen af ??hænder of skam. I retsvæsenet includes skam eksplicit element i ansøgningen of gabestokken og andre kriminelle former. Significant baserede INDHOLD i straf af offentlig ydmygelse I Danmark Reduceret skam retsplejeredskab for retsvæsenet. Der er høje grad overtagelse of massemedierne. Der er udsigt beskyttelse for sagsøgte med rules udnævnelser forbud - forbud mod the publication of navnene på de personer, der even har ikke dømt.

I begyndelse of 1900 begyndelse film kærlighed aber fra New York City og New Jersey at flytte til det solrige Californien på because of den gode venligst flytte og longer dage. Selv om der fand elektrisk lys på den tid, var det ikke kraftigt nok, at kunne give tilstrækkeligt med lys filmoptagelser, hvorfor det best lampe var Almindeligt solskin. Den første film studie i Hollywood-området blev tilføjet i 1911 because of David Horsley for Nestor Company. Samme år slog femten independent film kærlighed aber ned i området.

Southern California afstand fra New Jersey gjorde det mere difficult for Thomas Edison at håndhæve sine patenter på levende billeder. På det tidspunkt ejede Edison næsten alle patenter som var relevante ved Filmproduktion, og mod øst var filmskabere hvor worked independent of Edisons Motion Picture Patents Company ofte sagsøgt eller won fogedforbud of Edison og hans representatives. Derfor filmskaberne i Californien work without Edison kontrol, og hvis Edison sendte sin representatives til Californien, havd man normalt hørt om det før de nåede frem og filmskaberne kunne stikke af til den nærliggende Mexico.

Den berømte Hollywood vartegn skiltet Hollywood. Det blev rejst i 1923 for at fremme byggeriet af boligområdene i bakkerne i Hollywood. I årevis forfaldt var egnet, men i 1949 tilbød Hollywoods Handelskammer at fjerne de nåede de sidste fire bogstaver og reparere resten. Sort skilt er nu et registreret Varemærke og må ikke anvendes uden tilladelse fra Hollywood Chamber of Commerce, der også står for det berømte fortov kaldet Walk of Fame

Side 2: Skandale #1
Side 3: Skandale #2
Side 4: Skandale #3