Gratis tilbud 13. marts 2019
Ejendomsmælger Østerbro tilbud

Indre Østerbro er området fra Trianglen i vest,  indkranset af Classens gade og Strandboulevarden op mod Viborggade i nord. Området karakteriseres i Politiken som ”Børnefamilie-Østerbro”, en overgang fra livet som studerende i København K, til single, karriere og første barn på Østerbro, inden turen går til villaen i Hellerup.  Det eneste område der skiller sig lidt ud er Brumleby, der er et særegent boligområde der udlejes af KAB. Det var oprindeligt opført af Lægeforeningen i 1853 som konsekvens af koleraepidemien i København.

Befolkningsgrupper på Østerbro

Ifølge Danbolig støder du oftest på disse befolkningsgrupper på Østerbro:

Kultunauterne, der ofte gæster byens kulturelle tilbud, herunder teatre og koncerter, såvel som de går meget op i økologi og miljø

De Gæstfrie, der består af enlige over 40 år uden børn i hjemmet. De gæster områdets restauranter og specialbutikker, holder middagsselskaber, og cykler når de ikke løber motionsløb eller går i fitnesscenter.

De Unge med andel, der efter overstået studie har en indtægt der kan understøtte en lidt dyrere bolig, bedre forsikring og en livsstil med forbrug på wellness, og hipt tøj og luksusprodukter.

Med hele 12 fitnesscentre er Indre Østerbros 46.095 indbyggere også gearet til fysisk udfoldelse efter besøg på en bydelens 63 spisesteder.

Fra Indre Østerbro er der kort vej til at finde gåture i ”Ved Classens have”, Garnisions Kirkegården såvel som Fælledparken. Der er også i 2018 åbnet bade-faciliteter ved Sandkaj i Nordhavn, hvorfor man hele sommeren kan boltre sig i det rene havnebassin. Teknik-og miljøforvaltningen vurder løbende badevandets kvalitet, og i maj 2018 blev der åbnet for badegæsterne, der strømmede til fra hele Østerbro. Badezonen er placeret en kort gåtur fra Indre Østerbro, og nås på den anden side af kalkbrænderihavnsgade ud for Nordhavn station.

Boligpriser i København

Boligpriserne afspejler at vi har, at gøre med et område befolket af veluddannede og ambitiøse mennesker.  Over 1/3 del af de ca. 360 lejligheder til salg på Østerbro er til salg til priser over 6mill kr., et niveau der kun ses på Frederiksberg. M2-priserne er steget støt de seneste år, og er i 2018 kommet over 45.000 pr. m2.  Som del af København kommune er Østerbro dermed ubetinget den dyreste bydel, hvor en lejlighed på 80m2 nemt koster over 4mill kr. Rekorden indehaves af en ejerlejlighed på Helsinkigade, det med hele 240m2 til salg for 23.050.000 kr., dermed har en m2-pris på hele 97.917kr. Der er dog også tale om en unik lejlighed i den helt tunge liebhaver-klasse. Østerbros ejendomsmæglere har derfor gode forudsætning for at sikre sig gode salærer på boliger i denne prisklasse.

Kilder:Politiken,Wikipedia,Danbolig,Maeglerinfo.dk

1 thought on “Bo på Indre Østerbro

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*