Gratis tilbud 16. april 2018
Få 3 gratis gartner tilbud

Såning indendørs

Den letteste måde for en gartner at få frø til at spire på indendørs er at lægge dem på et fugtigt papirhándklæde. Læg det på en flad bakke eller tallerken; hold det fugtigt og på et varmt sted inden døre (en plasticpose er god til at holde på fugten). Tjek dagligt, og når du ser rødder, er det tid til at plante. Du klipper håndklædet i små firkanter og løfter dem op med en kniv. Nu er du klar til at bære det udenfor, plante det i din køkkenhave med min mix, dække det til og give det lidt vand. Du har givet frøet en fin start – på den halve tid.

Billig gartner Vejle med 3 fine tilbud

Få 3 gratis tilbud på en gartner i Vejle. Du kan se spiren på bare seks dage i stedet for at vente fjorten dage. Nu skal du vælge, om du vil begynde at så indendørs og dyrke dine egne frøplanter i stedet for at så direkte udendørs. For at dyrke planterne har du brug for enkelte ting: nogle potter, modulbakker, spirekasser og et termometer. Du kan også begynde med en genbrugsbakke fra madlavningen, som du har fyldt med vermiculite. Når planterne er begyndt at gro, flyttes de af en gartner over i modulbakker med såjord eller allround kompost.

Hvor dybt skal man så frøene?

Store frø skal sås dybere end små frø. En tommelfingerregel er, at frø skal sås to til fire gange dybere end frøets størrelse. Frøposerne angiver som regel, hvor dybt man skal lægge frøene. Når du har frø til spiring i en bakke med vermiculite, råder jeg dig til at flytte dem over i modulbakker, så snart du ser de to første blade, der kaldes “kimblade”. De fleste gartner og haveeksperter synes, at man skal vente, til de to første rigtige blade har vist sig.

Jeg har fundet ud af, at hvis man venter, til de første rigtige blade er kommet, er rødderne allerede blevet så lange og filtret ind i hinanden, at det næsten er for sent at flytte dem. Få 3 anlægsgartner Vejle tilbud. Kimbladet kommer først, og det er sædvanligvis et ret fladt, stort blad, der ikke ligner plantens rigtige blade. Det første sæt rigtige blade kommer næste gang, når stilken er vokset lidt mere.

Prikling og gartner

Når frøene har fået kimblade, og du er klar til at flytte dem over i spirekasser, løfter du forsigtigt planten ved at holde et af kimbladene mellem to fingre. Med en blyant graver du ned i vermiculiten og løsner den og løfter hele planten op. Med rod og det hele – mens den anden hånd holder planten ved et af kimbladene. Rør ikke ved stilken, kun ved bladet. Hvis rødderne er meget lange, kan du klippe den nederste tredjedel af med en saks. Bare rolig, du ødelægger ikke planten. For hver rod du klipper af, vil to nye rødder spire frem og forgrene sig og skabe en meget stærkere plante.

Spar 20% på en gartner i Vejle

Når du skal flytte en kimplante, tager du en blyant og prikker et hul i et af rummene i din spirekasse eller i et kvadrat, hvis det er udendørs. Sæt så plantens rod ned i gartner hullet. Sørg for, at hullet er stort nok til hele roden. Med spidsen af blyanten skubber du jorden sammen om planten. Plant den lidt dybere, end den stod før. Vand den lidt ovenfra, hvis det er udendørs, og nedefra, hvis det er i 3 tilbud modulkasser. Hold den væk fra direkte sol, men stil den lyst. Når planten begynder at vokse, og bladene udvikles, kan du gradvis give den fuld sol.

Læg frøene i blød

Er frøene levedygtige, behøver du ikke at lægge dem i blød. De vil naturligt spire, når de kommer i kontakt med en fugtig jordblanding. Du kan dog gøre dem våde inden såningen, hvis du vil fremme spiringen, for eksempel hvis vejret ikke er ideelt. Nogle kan ligge i blød natten over, andre falder fra hinanden efter en time; det afhænger af frøet. Store frø skal kun ligge i blød en halv til en hel time. Bønner og ærter, der kan se indskrumpede ud, svulmer op og går i to stykker, hvis du lader dem ligge i blød for længe. Husk, at vand gør nogle gartner frø glatte. Du kan bedre dosere dem med en plasticske.

Billig gartner Vejle med 3 fine tilbud

1 thought on “Få 3 gratis gartner tilbud i Vejle

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*