Gratis tilbud 16. november 2017
advokat advokathjælp advokattilbud

Spar mange penge på advokat salæret

Skal du til at købe eller sælge fast ejendom så er det ofte en rigtig god idé, at du laver en aftale med en reel bolig advokat i dit område. Ejendomsmæglere har som de fleste ved ikke den bedste anseelse og det er ofte ikke helt ufortjent. Mange mennesker er misfornøjede med mægleren ved salg af bolig i fx Glostrup. Heldigvis er det muligt at klage til Disciplinærnævnet for Ejendomshandel, som er et uafhængigt nævn, der behandler klager fra forbrugere over ejendomsmæglere.

I 2016 ekspederede organet sammenlagt 151 klager, hvoraf 71 klagere fik medhold i deres sag. Det kan således godt betale sig at klage, hvis du er utilfreds med den købsproces du har været udsat for. Manglende tilfredshed med sagsbehandlingen topper statistikken i 2013 og både annoncering og håndtering af køber/sælger forholdet er med i denne gruppe.

Kvalitetssikret køberrådgivning

At der klages over en advokat ved forløbet af et boligkøb kan ikke overraske nogen. Kvalitetssikret køberrådgivning er betydelig i enhver bolighandel. Den bedste køberrådgivning får man fra seriøse boligadvokater, der er vant til at håndtere jura.

Terminer

Låntager betalte halvårligt en rente på lånet, normalt 11. juni og 11. december, de datoer som også i dag kendes som Fandens fødselsdag. Denne rente blev straks videregivet til obligationsejerne. Ud over renten betalte låntager et afdrag, som skulle dække tilbagebetalingen af selve lånet. Disse afdrag blev givet videre til obligationsejerne i form af udtrækning af obligationerne.

Oven i rente og afdrag betalte låntager endelig et administrationsbidrag, som skulle dække kreditforeningens administration af ordningen, herunder de tab, som den måtte lide på låntagere, som ikke betalte deres gæld efter aftalen. Realkreditsystemet fungerer i dag stort  set, som da det blev skabt, men i dag er de fleste realkreditinstitutter aktieselskaber og ikke længere foreninger, og begrebet kreditforeninger bruges derfor ikke længere. Nu hedder det et realkreditinstitut.

I dag er lånets tilbagebetaling ændret til kvartårlige terminer. Nogle institutter tilbyder endvidere månedlige terminer, enten direkte eller via budgetserviceaftale med en tilknyttet bank. At et enkelt huslån mellem mange, mange tusinde lån gav tab, kunne næppe mærkes. Låntager hæftede dog for lånet med sin ejendom og personligt, hvis tvangssalg af ejendommen ikke kunne dække lånet.

En bolig advokat er din mand m/k ved et boligkøb

Det er for eks. en helt almindelig misforståelse, at mægleren deltager hvis køberen opdager fejl ved boligen efter at købet er gennemført. Det er præcis her en bolig advokat kan være nødvendig. Her er et eksempel på, hvornår du kan have brug for bolig advokat hjælp. Du har just købt en bolig i Hvidovre men er i tvivl om, hvorvidt mægleren har begået en fejl. Kan du muligvis gøre krav gældende mod ejendomsmægleren og hvis ja, så hvilke krav? Et godt råd er at skriftlig redegørelse fra mægleren og så læse alle papirer nøje for blandt andet at få afklaret om mægleren kan gøres ansvarlig såfremt han har begået fejl.

1 thought on “Sådan sparer du 10% på en bolig advokat

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*