Brug af tog i Danmark
Danmark har et rimeligt godt jernbanenet, og toget betjener det meste af landet, skønt de som bor i Storbritannien har mistet nogle få af deres landdistrikterne. Det er fuldstændig muligt at tage dine cykler med de fleste danske tog. Vi har brugt det flere gange (faktisk er det den eneste måde at komme fra Fyn til Vestsjælland, hvis du har til hensigt at krydse ved Korsør eller Nyborg. Der er ikke nogen færge længere, og du har ikke lov til at cykle over den nye bro). Vi fandt ud af, at de fleste af oplysningerne & billetkontorerne i stationerne var ret hjælpsomme og de fleste talte godt engelsk.
Billetter
Alle de stationer, vi stødte på, havde enten et billetkontor eller billetmaskiner til at købe billetter. Billetmaskinerne havde mulighed for instruktioner på engelsk og tog enten kontanter eller kreditkort. Hvis du bruger lokaltoget, skal du købe en separat billet til din cykel. Prisen på cykelbilletten afhænger af antallet af zoner, du krydser på din rejse. Hvis du bruger S-togene, går cyklerne gratis. Hvis du går nogen afstand mellem 1. maj og 31. august, anbefaler DSB, at du reserverer plads til dig selv og cyklerne på forhånd, da der kun er et bestemt antal pladser til cykler på InterCity / InterCityLyn-togene.
De fleste af de stationer, vi brugte, havde god adgang til perronerne til tungt belastede touringcykler, dvs. ramper og elevatorer osv., Og der er specielle steder reserveret til cykler på togene, disse er tydeligt markeret med cykelsymboler på dørene. Lokale tog og S-tog er generelt lette at komme op og af. For S-togene er der plads til cykler midt i toget. Der er en dør til at komme videre med din cykel og en dør til at afslutte toget med din cykel. Se denne underholdende You-tube-video, der forklarer, hvordan den arbejder.
Problemer
MEN når det kom til at komme på InterCity-togene. Som du kan se på billedet er der massiv 3 trin op til vognen fra platformen!
Dette er meget brokinducerende og rygsneglende ting, så medmindre du ønsker at gøre dig selv en ondskabsfuld overvejelse om at løsne disse tasker, inden toget ankommer. DSB anbefaler, at du alligevel fjerner bagage fra dine cykler for at spare plads inde i vognene.
Cykeltrailere
Tilsyneladende kan cykeltrailere transporteres som almindelig håndbagage, så længe de ikke måler mere end 100 x 60 x 30 cm, når de foldes sammen og hjulene fjernes.
Tandemer
Vi forstår, at det er muligt at tage tandemer på visse tog. Du kan tage dem med de lokale tog og InterCity / InterCityLyn-togene, og prisen vil være den samme som to cykler. Ifølge DSBs websted er tandemer ikke tilladt i S-tog, medmindre du er registreret blind.
DSB-siden har en praktisk ruteplanlægger, så du kan træne ruter og togtider.
Fokus på økonomi, service og miljø
Vi lever i en kultur, hvor vi smider ud og skrotter uden tanke. Når to næsten 20 år gamle tog brænder, er det naturligt at tro, at de straks skal smides ud og erstattes af nye. Enhver, der har set, hvordan to så udbrændte tog som de i Fredericia ser ud, ville tro, at det var dybt dumt at forsøge at redde dem. Det er ubeskrivelig skade.
Ikke desto mindre er der mennesker, hvis fineste opgave er at redde det, der ser ud til at blive kastet ud. Der er tre gode grunde til dette. For det første er det en økonomisk god løsning. For det andet tager det lang tid at levere et nyt tog, hvilket betyder reduktion af servicen til passagererne, når tog mangler på skinnerne. Så er det hurtigere at reparere. For det tredje bidrager det til at beskytte miljøet for at gemme materiale, der ikke er klar til udskiftning.